Ford dezvăluie un viitor electrificat și mai conectat pentru gama de vehicule comerciale în cadrul evenimentului “Go Further”
Ford a dezvăluit astăzi la Amsterdam, în cadrul evenimentului “Go Further”, noi vehicule electrificate, servicii de conectare și parteneriate strategice. Acestea vor ajuta compania să ofere un nivel de productivitate crescut pentru clienții de vehicule comerciale din Europa.
În prezentarea de astăzi a soluțiilor dedicate vehiculelor comerciale – soluții care vor începe să sprijine în unele cazuri business-urile europene încă din acest an – Ford a anunțat:
• O versiune complet electrică a furgonetei Ford Transit, a cărei lansare în versiunea de serie este anticipată pentru 2021*.
• Lansarea noului Tourneo Custom Plug-In Hybrid, un transportor de persoane care oferă opt locuri și va fi disponibil pe piața europeană spre finalul anului 2019.
• O nouă inițiativă care își propune să atingă un procent de 100% timp de utilizare și funcționare pentru vehiculele comerciale cu ajutorul unui program de mentenanță care ține cont de gradul de folosire a mașinilor și este bazat pe date oferite în timp real.
• Avanpremiera aplicației FordPass Pro, concepută pentru nevoile specifice ale companiilor mici și ale șoferilor care dețin mașinile, cu scopul de a maximiza productivitatea acestora. Aplicația va fi lansată pe piață în cursul acestui an.
• Versiunea extinsă a programului Qualified Vehicle Modifier (QVM) pentru conversii ale vehiculelor utilitare, care acum integrează 100 de parteneri acreditați la nivel european și plănuiește dublarea numărului acestora până în 2020.
“Clienții vehiculelor comerciale au nevoie de soluții mai inteligente și mai integrate, construite în jurul unui mediu de business interconectat”, spune Hans Schep, manager general Vehicule Comerciale în cadrul Ford Europa. “Ford propune vehicule solide și flexibile care oferă acum o gamă largă de sisteme de propulsie eficiente și electrificate, în timp ce modemul integrat schimbă regulile din industrie și le permite soluțiilor inteligente dedicate vehiculelor comerciale să îi ajute pe clienți să-și gestioneze flotele astfel încât business-urile să se poată dezvolta”.
Ford a fost din nou brandul de vehicule comerciale numărul 1 în Europa în 2018, al patrulea an consecutiv când compania reușește această performanță la nivelul vânzărilor anuale pe cele 20 de piețe europene. Ford a comercializat 380.900 de mașini din gama utilitară în aceste 20 de piețe, în creștere cu 8% față de anul 2017.
Vehicule comerciale electrificate
O familie inovatoare de vehicule comerciale electrificate va pune la dispoziție o gamă complexă de soluții la nivelul sistemelor de propulsie cu scopul de a acoperi toată seria de situații în care pot fi utilizate mașinile utilitare.
Anticipată de un prototip funcțional prezentat la evenimentul „Go Further”, versiunea complet electrică a lui Transit va intra în producție în 2021, contribuind la orașe mai curate și mai liniștite și la reducerea costurilor de funcționare pentru utilizatorii vehiculelor comerciale.
Conceput pentru a acoperi nevoia operatorilor urbani de a utiliza un vehicul utilitar practic și versatil care are capacitatea de a rula cu emisii zero, Transit electric va fi disponibil în mai multe versiuni de caroserie și va oferi o sarcină utilă competitivă și conectivitate integrată, ridicându-se la nivelul capacităților și durabilității caracteristice gamei Transit. Sistemul electric de propulsie este conceput pentru oferi o autonomie practică zilnică pentru business-urile care-și desfășoară activitatea în orașe și pentru a putea beneficia de mentenanță în orice condiții meteorologice pe întreg ciclul de viață al vehiculului.
Printr-un proiect realizat în colaborare cu StreetScooter, Ford oferă încă de acum o soluție complet electrică dedicată serviciilor de livrare la domiciliu. StreetScooter WORK XL, construit pe baza lui Transit și asamblat la fabrica Ford din Köln, Germania, oferă un sistem electric de propulsie și este utilizat în prezent de Deutsche Post DHL în Germania. În cursul acestui an, vehiculele WORK XL vor începe să fie integrate în programe-pilot în cadrul unor companii din Germania, Olanda și Belgia.
Pentru operatorii care lucrează pe trasee ce necesită intrarea și ieșirea din zonele urbane dedicate vehiculelor cu emisii scăzute, furgoneta Ford Transit Custom Plug-In Hybrid are capacitatea de a oferi emisii zero fără eventualele probleme legate de autonomie. Ford este primul producător de volum care oferă tehnologia plug-in hybrid în segmentul furgonetelor de o tonă, noul model urmând să fie disponibil pe piață până la finalul anului 2019.
Puntea față a lui Transit Custom Plug-In Hybrid este antrenată exclusiv de un motor electric/generator alimentat de un pachet de baterii Litiu-Ion cu capacitatea de 13.6 kWh, iar multipremiatul motor pe benzină 1.0 EcoBoost joacă rol de prelungitor de autonomie (range extender). Avansatul sistem de propulsie hibrid vizează o autonomie cu emisii zero de 50 de kilometri și o autonomie totală de 500 de kilometri cu ajutorul prelungitorului de autonomie.
Pentru a înțelege mai bine beneficiile pentru mediu și clienți, vehiculul se află în acest moment în teste în Londra (Marea Britanie), o serie de teste-experiment urmând să aibă loc în curând și în orașele Valencia (Spania) și Köln (Germania).
Fod a anunțat în cadrul evenimentului “Go Further” că acestui vehicul i se va alătura noul Tourneo Custom Plug-In Hybrid. Transportorul de persoane oferă opt locuri și o caracteristică unică în segment de așezare a celor două rânduri posterioare de scaune față în față în format conferință pentru un acces facil și pentru a creștere nivelul de interacțiune dintre pasageri. Opțiunea de a așeza cele două rânduri de scaune spre înainte face ca vehiculul să se potrivească perfect serviciilor de shuttle business.
Pentru companiile care operează în condiții urbane sau în apropierea orașelor, acolo unde traficul aglomerat implică opriri și reporniri dese, tehnologia mild hybrid la 48 de volți oferă capacitatea de a crește productivitatea printr-o investiție modestă într-un vehicul electrificat. Sistemele de propulsie Ford EcoBlue Hybrid – primele din segment – sunt disponibile pe Transit, Transit Custom și Tourneo Custom de la mjlocul anului 2019, oferind costuri de utilizare reduse pentru operatori.
Tehnologia EcoBlue Hybrid permite, conform unei analize bazate pe metoda de calcul WLTP, o îmbunătățire a consumului cu circa 3% față de modelul echivalent diesel 2.0 EcoBlue. Beneficii suplimentare care cresc acest procent până la 8% pot fi accesate dacă mașina este utilizată în condiții de trafic aglomerat în orașe, cum ar fi operațiunile de livrare colete care au loc în mediul urban.
“Strategia nuanțată pe care o are Ford în zona sistemelor de propulsie este concepută să ajute clienții de vehicule comerciale să găsească soluția electrificată perfectă pentru a acoperi nevoile companiilor pe care le reprezintă”, spune Helmut Reder, director al liniei de vehicule comerciale în cadrul Ford Europa.
Soluții de conectivitate
Ford se bazează pe cea mai recentă generație de produse conectate care utilizează tehnologia modemului integrat FordPass Connect – de la Fiesta Van la Transit – pentru a dezvolta o gamă de soluții integrate dedicate vehiculelor comerciale. Scopul este acela de a le permite clienților să gestioneze flota de vehicule mai ușor și mai convenabil, optimizând astfel productivitatea.
Ford a anunțat în cadrul evenimentului “Go Further” că dezvoltă o soluție inovatoare și predictivă de mentenanță bazată pe gradul de folosire a mașinii cu obiectivul de a atinge un procent de 100% timp de utilizare și funcționare pentru vehicule. Primele etape ale acestui serviciu vor fi lansate la finalul anului 2019.
Noua soluție promite să revoluționeze modul în care clienții de vehicule comerciale abordează vizitele la service: procesul de mentenanță va fi personalizat conform caracteristicilor și nevoilor fiecărui vehicul în parte și nu se va mai baza pe intervale fixe de service. Senzorii sistemelor-cheie oferă date în timp real, deci mașina va fi chemată în service doar atunci când va fi nevoie. În același timp, orice măsură va fi luată înainte ca problemele să devină îndeajuns de serioase încât să creeze o defecțiune.
Prin utilizarea unei aplicații ușor de utilizat, proprietarii companiilor pot să analizeze situația fiecărui vehicul în parte, în timp ce șoferii primesc informații în timp real sau predictive legate de starea tehnică a mașinii. Operațiunile de service și de mentenanță care în mod normal trebuie realizate în vizite diferite pot fi grupate inteligent, micșorând timpul în care mașina este indisponibilă.
Pentru operatorii mari, serviciul Ford Telematics este introdus în acest an și le oferă managerilor de flote informațiile necesare pentru aplicarea unor decizii-cheie care optimizează performanțele de business.
Oferind informații importante în timp real oferite de vehiculele Ford conectate la nivel de flotă și transmise prin Ford Transportation Mobility Cloud, serviciul Ford Telematics le permite managerilor să vizualizeze informații legate de starea tehnică, eficiența, productivitatea și nivelul de siguranță ale fiecărui vehicul în parte cu ajutorul unei aplicații desktop și să ia rapid deciziile care se impun atunci când situația o cere.
Un alt serviciu anunțat anul trecut este Ford Data Services, care le oferă administratorilor de flote mari oportunitatea de a primi prin Cloud un pachet personalizat de date oferite de propriile vehicule și să îl integreze perfect în sistemele proprii.
Ford se concentrează deopotrivă pe nevoile companiilor mici și a proprietarilor care utilizează vehiculul în interes propriu. Aplicația FordPass oferă o gamă largă de funcționalități practice pentru a crește nivelul de confort, siguranță și eficiență. Aceasta include noi elemente personalizate pentru utilizatorii business, așa cum este filtrarea locurilor de parcare disponibile pe hartă în funcție de înălțimea vehiculului.
Mai târziu în cursul acestui an, Ford va lansa aplicația FordPass Pro, dedicată deținătorilor de companii mici, ale căror flote numără între unul și cinci vehicule. Această aplicație de telefon le va oferi proprietarilor informațiile și instrumentele de care au nevoie aceștia pentru a se asigura că vehiculele sunt pregătite pentru muncă.
Alianțe strategice pentru viitor
Un element crucial în poziția de lider pe care Ford o are în zona vehiculelor comerciale este reprezentat de avantajul valorii parteneriatelor și alianțelor strategice – fundamentând zone-cheie care variază de la conversiile de vehicule la dezvoltarea de produse, inclusiv joint-venture-ul de lungă durată cu Ford Otosan în Turcia, acolo unde sunt produse cele mai multe dintre produsele familiei Transit.
Programul Qualified Vehicle Modifier (QVM) a fost extins și ajunge acum la 100 de companii acreditate la nivel european care asigură conversiile QVM, Ford propunându-și să dubleze acest număr până în anul 2020. Fiecare partener QVM are acces unic la date constructive ale vehiculului, Ford colaborând îndeaproape cu partenerii săi pentru a livra produse mai flexibile, așa cum este șasiul de înălțime redusă Transit Skeletal, lansat în 2018.
Populara inițiativă Ford “one-stop shop”, care le oferă clienților confortul configurării unui vehicul de conversie direct la showroom, este și el extins. Până la finalul anului 2020, 40 de conversii realizate de pertenerii QVM vor fi disponibile direct în Centrele Transit, acestea variind de la basculante la furgonete refrigerate.
Rețeaua europeană Transit Centre joacă un rol vital în asistența clienților în fiecare fază a deținerii unui vehicul, de la identificarea alegerii optime a vehiculului și a sistemului de propulsie până la optimizarea timpului în care mașina este funcțională.
Cele 950 de Centre Transit – în creștere de la 750 în 2014 – oferă un pachet de asistență bazat pe promisiunea Transit24, care înglobează servicii precum prioritizarea reparațiilor urgente, servisare pe loc, ore suplimentare de activitate și livrare prioritară de subansamble și piese. Noi inițiative includ disponibilitatea unor mașini de asistență și reparație care pot acționa pe teren și un instrument de management al timpului în care mașina este indisponibilă. Ambele se concentrează pe creșterea productivității clientului.
În ianuarie, Ford Motor Company și Volkswagen AG au anunțat primele înțelegeri formale ale unei alianțe complexe. Prin această alianță, Ford va dezvolta și va produce pickup-uri de dimensiuni medii pentru ambele companii, primele produse fiind așteptate pe piață în anul 2022. De asemenea, Ford intenționează să conceapă și să asambleze furgonete mari pentru clienții europeni, iar Volkswagen plănuiește dezvoltarea și construcția unei utilitare de oraș.
Sursa: FORD
Comentarii
Trimiteți un comentariu